Chemia przemysłowa - Dodatki do ługu sodowego

NDO-AD 42/05S jest kwaśnym, wysoko skondensowanym dodatkiem do ługu sodowego, używanym jako medium myjące w systemach CIP oraz w maszynach do mycia butelek wzmacniającym właściwości myjące sody. Znajduje zastosowanie wszędzie tam, gdzie wymagane jest zachowanie szczególnej czystości, a więc np.: w piwowarstwie, mleczarstwie, itp. NDO-AD 42/05S powyżej temp. 50oC hamuje tworzenie się piany i obniża zużycie wody przy płukaniu. Efektywnie wiąże wapń i magnez zapobiegając tworzeniu się kamienia. Usuwa pierścienie z rdzy. Dodatek ułatwia odmaczanie etykiet metalizowanych i zwykłych-zapobiega ich rozpuszczaniu się. Zaleca się 0,1-0,5% stężenie NDO-AD 42/05S w stosunku do ilości używanego ługu.

ATEST PZH HŻ/00564/00/A

pdfUlotka

opakowania:

20 litrów
Nr 933-20


200 litrów
Nr 933-8
 

Dodatek do gorącego ługu sodowego /powyżej 50 oC/

wartość pH : 0,5 w koncentracie

NDO-AD 43/03 F dodaje się do gorących kąpieli ługowych, np. w maszynach do mycia butelek. NDO-AD 43/03 F silnie hamuje tworzenie się piany, efektywnie wiąże wapń, magnez i żelazo, zapobiegając tworzeniu się kamienia,obniża zużycie wody przy płukaniu. Bardzo skutecznie odkleja etykiety i usuwa pierścienie z rdzy, pleśń, jaja owadów. NDO-AD 43/03 F dodaje się do kąpieli ługowej w stężeniu od 0,1 - 1%.

ATEST PZH HŻ /15092 / 99


opakowania:

25 litrów
Nr 934-7
 

Dodatek do gorącego ługu sodowego /powyżej 50 oC/

wartość pH : 0,5 w koncentracie

NDO-AD 50/7 służy do neutralizacji piany w cieczach silnie alkalicznych i kwaśnych, np. w maszynach do mycia butelek i systemach CIP. Najlepsze efekty osiągane są przy ciągłym dozowaniu preparatu przy pomocy pompy. skutecznie neutralizuje pianę i hamuje wytwarzanie nowej. NDO-AD 50/7 można stosować do roztworów o charakterze alkalicznym jak i kwaśnym. NDO-AD 50/7 stosuje się w stężeniu 0,01 - 0,05% w zależności od zadania.

ATEST PZH HŻ /15092 / 99


opakowania:

25 litrów
Nr 936-7
 

Obojętny środek do neutralizacji piany

wartość pH : 7,0 w koncentracie

NDO-AD 52/COLD jest płynnym, wysoko aktywnym dodatkiem do zimnego ługu, przeznaczonym do mycia tradycyjnego lub cyrkulacyjnego we wszystkich gałęziach przemysłu, w tym w przemyśle spożywczym. Może być stosowany do mycia wymienników ciepła, separatorów, zbiorników, instalacji itp. NDO-AD 52/COLD wzmacniając własności myjące sody, zwiększa skuteczność mycia ługowego, zapobiega tworzeniu się piany oraz obniża zużycie wody przy płukaniu. Może być stosowany zarówno w twardej, jak i w miękkiej wodzie. Zaleca się stosowanie 0,1-0,5% stężenie NDO-AD 52/COLD w stosunku do ilości używanego ługu w zależności od zadania.

ATEST PZH HŻ/17741/99


opakowania:

25 litrów
Nr 920-7
 

Dodatek do zimnego lub ciepłego ługu sodowego /poniżej 55 oC/

wartość pH : 11,8 w koncentracie

Cookies By amu.pl
Copyright Norden sp. z o.o. 2010
Uwaga: ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji o celu ich używania i zmianie ustawień przeglądarki znajdziesz tutaj. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czym są pliki "cookie" - „ciasteczka”?


Poprzez pliki „ciasteczka” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Ciasteczka” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies, wykorzystywane są w celu: tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych dostosowanie zawartości i wyglądu strony do preferencji użytkownika

Używane ciasteczka na naszej stronie


  1. PHPSESSID - identyfikator sesji użytkownika
  2. PersistentQueueNumber,manageableQueueCookie0,goodsport – przechowuje kolejkę zdjęć
  3. offerclient - sesja klienta
  4. CMS_DEBUG – debugowanie strony
  5. jsltTestCookie – testowe ciasteczko
  6. CookieInfo - informacja o wyświetleniu powiadomienia dotyczącego użycia przez stronę plików cookies
  7. __utmaa, __utmab, __utmac, __utmaz - używane są przez usługę Google Analytics która pozwala na generowanie statystyk strony www
  8. ADMS_ID, storeregion, mbox, georouting_presented, BANNER_TYPE, s_pers, s_vi - adobe.com
  9. x-src, datr - używane przez facebook.com

Zmiana ustawień ciasteczek (cookies) w przeglądarkach:


- Opera
- Firefox
- Internet Explorer
- Chrome
- Safari

Wyłączenie akceptacji ciasteczek znacznie ogranicza funkcjonalność większości podstron witryny.